World Hickory Open 2015

Bunker på hål 16, ett par 3 hål på 200 meter.
Björn lyckade få upp bollen på green från detta läge. Det krävs mycket loft på klubban.

Åtvidabergare spelade VM i Skottland

Thomas Björkman och Björn Petersson har varit iväg och spelat World Hickory Open i Carnoustie 20-21 oktober. 120 spelare från hela världen deltog varav 20 svenskar deltog. Huvudtävlingen spelas som bruttoscore, men det finns även handikap-, netto- och åldersklasser. Både Thomas och Björn spelade i huvudtävlingen där 80 stycken spelare tävlade. Huvudtävlingen vanns av engelsmannen Andrew Marshall, som Björn spelade med dag 1. Andrew deltar bl a på Challenge tour finalen i Spanien under vecka 44, så det är bra klass på deltagarna. Snitthandikappet på alla deltagare låg på ca 5.

Efter första dagens spel som genomfördes på Buddon course spelade Björn bäst genom att ligga på 22:a plats och Thomas på en 28:e plats. Buddon är en mycket trevlig bana som man lätt spelade utan någon guidebok. Hindren var få, dock var alla fairways mycket smala och det rullade snabbt på fairway och greener.

Dag 2 spelades på Championship Open, en fantastisk bana, världsklass på designen. Alla slag måste genomföras med precision. Bunkrar och andra hinder var lagda på ett oerhört smart vis. Denna dag var Thomas dag som spelade upp sig till en slutlig 24:e plats och Björn hamnade på 28:e plats. Man räknar även netto och här kom Thomas på 4:e plats och Björn på 9:e plats. I klassen 55-64 års ålder kom Björn på en 5:e plats bruttoscore.

Det spelades, under två dagar, även en internationell triangel match mellan Europa/USA/Rest of the world. I europalaget var det mest svenskar och i RoW laget mest engelsmän och skottar. Björn spelade för Europalaget där vi fick ge oss för RoW med en enda poäng, USA var långt efter. Internationella matchen spelades på Burnside och Championship Open.

Vädret under veckan var mycket bra, inget regn men givetvis blåst som oftast är i Skottland.

6 dagars hickorygolf på Carnoustie Golf Links är en perfekt avslutning på golfåret 2015 där alla deltagare också bodde på fashionabla Carnoustie hotel.

Fullständig resultatlista finns på http://www.worldhickoryopen.com

/Björn Petersson