Tourpremiär 2015

Fantastisk trevlig upptakt på hickorytouren som började fredagen 1 maj med inspel på Hulta GK. Jörgen Isberg och jag spelade bästboll match mot Clas Armå, Borås GK och David Kirkham, Hulta GK. Jörgen visade vägen med 3 birdies och jag var inte sämre, också 3 birdies efter 8 hål. Ledning med 4 upp efter 9 hål var man lite segersäker, men det skall man aldrig vara i golf. Efter 18 hål så var matchen lika, rättvist då Clas och David började att lägga in ett antal långputtar. Visade min bästa sida denna dag, var troligtvis den bästa hickorygolfen jag presterat någonsin.

Hur skulle detta sluta när tävlingen på Hulta drar igång under lördagen. Började bra och låg 2 över banpar efter 6 hål, men där efter tog det stopp. Bunkrarna och jag var inte överens, var säkerligen i totalt 8 bunkrar. I tre av dessa bunkrar behövde jag 13 slag för att komma ur dem, visst bunkrar är svårt med hickoryklubbor, men inte skall jag behöva slå så många slag. Vad gör det när man är ”på turne” med likasinnade hickoryfrälsta gubbar! tävlingen vanns av Jörgen Isberg på nytt banrekord, 74 slag. Kvällen avslutades med grillkväll, vin och  whiskey och en massa golfsnack.

På söndagen var det dags för Borås golfbana och började även här bra för att sedan slarva på några hål och känna press att prestera birdies på löpande band, Hur går det då, jo bara sämre. Dagens tävling i Borås vanns av Clas Armå.

Totalt för dessa 3 speldagar, 1 fantastisk dag och 2 av mina sämre dagar.

Tar nya tag och ser fram emot spel på Vesterby 24 maj och veckan efter flyger man till Skottland för skotska hickorymästerskapen.