Lyckad östgöta hickoryhelg med fantastiskt väder

2:a upplagan av Åtvidaberg Hickory Open spelades lördagen 22 augusti och 32 spelare från Stockholm ned till Falkenberg deltog. Åtvidaberg visade sig från den bästa sidan även detta året med ett fantastiskt väder och en golfbana i mycket bra skick. Tävlingen med brutto och nettoklass dominerades av östgötar. Bäste spelare för dagen, i bruttoklassen, blev Johan Moberg från Norrköping som gick runt banan 1 slag över banans par. 2:a resp 3:a blev Jörgen Isberg från Landeryds GK och Jimmie Björling från Åtvidabergs GK. Första gången Jimmie spelade hickorygolf och efteråt sa han att han njöt mycket av denna form av golfspel.

Nettoklassen dominerades av åtvidabergare, vann gjorde Thomas Björkman på 70 slag med Pelle Andersson som tvåa och Björn Petersson som trea. Pelle och Björn hade båda 71 slag netto.

Alla spelare var nöjda med den vackra banan och återigen dominerade Långa sjö med att vara ett av Sveriges vackraste golfhål. Banan var i mycket bra skick med perfekta greener och fairway. Det enda som ”kritiserades” var att banan på vissa platser var blöta, framförallt platser framför green, vilket många tyckte var konstigt med tanke på senaste tidens varma väder.

Under bilder ovan hittar ni många bilder från ÅHO 2015.

Resultat ÅHO 2015

Johan Moberg segrare i ÅHO 2015
Johan Moberg segrare i ÅHO 2015

Under söndagen spelades Klinga Hickory Classic som alltid spelas som en bästboll tävling. Från Åtvidaberg deltog Pelle Andersson och Björn Petersson som kom på en hedrande 4:e plats i både brutto och nettoklassen. Det var mest Björn som denna dag bidrog mest till det låga resultatet, fyra slag över banans par. Vann gjorde Johan Moberg och Jörgen Isberg som gick 6 slag under banans par, troligtvis det bästa resultatet som någonsin presterats i Sverige och hickorygolf.

Se länk till bra sammanfattning av båda dagarnas spel på golflinks.se

Resultat Klinga Hickory Classic