KM 2016

 Bilder 027

Klubbmästerskapet i hickorygolf genomfördes i strålande solsken och 8 förväntansfulla deltagare möttes upp vid 1:a tee.

Bäst för dagen och segrare blev Anders Eriksson med Thomas Björkman på andra plats, enbart ett slag skilde mellan dem. På tredje plats kom Mikael Njord. Grattis till medaljörerna. Efter golfspelet intog alla deltagare middag på klubbhuset med diverse ursäkter och diskussioner om dagens spel.

Hickorygolf är ett spel med golfklubbor tillverkade början av 1900-talet då känsla för spelet premierades mer än längd och det viktiga taktiska spelet gjorde det både spännande och underhållande. Hickorygolf är för många en livsstil som handlar om mer än bara goda resultat på golfbanan. Att träffa gamla och nya likasinnande kamrater, att spela och andas golf som den var för 100 år sedan. Hickorygolf är inte enbart ett spel med gamla klubbor. Det handlar också om att söka och samla klubbor, markeringsknappar, böcker eller vad än det nu må vara. Många är också intresserade av att besöka nya platser, att spela linksgolf, och att klä sig snyggt och tidsenligt. Det handlar också om vett och etikett, självklara saker som t.ex. att komma ihåg att ta av kepsen inomhus och när man tackar för god match, att laga nedslagsmärken, att lägga tillbaka uppslagen torv, att släppa igenom snabbare partier osv.

Det är stor glädje och utmaning i att kunna erbjuda genuint golfintresserade möjlighet att få känna historiens vingslag i praktiken. Den lyhörde moderne golfaren får på köpet med sig erfarenheter om spelet för 100 år sedan som spelaren sedan har glädje av även i sitt fortsatta golfliv och i spelet med sina moderna klubbor.